Notas de prensa

06 septiembre 2017

El salón amplía el Special Expert Event con una zona de consulting

Expohogar reúne en una mesa redonda a grandes firmas de la arquitectura e interiorismo

Grans figures del disseny com l'interiorista Miquel Milà, l'arquitecta Carme Pinós, el dissenyador industrial Martín Azúa o Nina Masó (Santa & Cole) participaran en una taula rodona que tindrà lloc en el marc de la SEE Special Expert Event, l'espai que Expohogar dedica a les activitats divulgatives. El SEE acollirà així mateix més de 20 tallers, demostracions i conferències a càrrec d'experts que oferiran el seu punt de vista sobre visual merchandising, interiorisme comercial, estratègies de venda online i offline, joieria, empaquetat de regal o art floral. Per primera vegada, s'habilitarà una zona on empreses dedicades a productes i serveis per al canal retail proposaran solucions innovadores dirigides al petit i mitjà comerç.

Alguns dels noms més prestigiosos del disseny es reuniran el dimarts 12 de setembre al voltant d'una taula rodona en el marc d'Expohogar per parlar del cicle de vida d'un producte, des del disseny fins a la seva arribada al consumidor passant per la seva producció, distribució i exposició en el punt de venda. Parlem de Miquel Milà, gran interiorista i dissenyador industrial de fama internacional, guanyador del Premi Nacional de Disseny i del Compasso D'Oro; Carme Pinós, arquitecta i autora d'obres com l'Escola Massana o les torres Cube I i Cube II de Guadalajara (Mèxic); Martín Azúa, dissenyador guardonats amb el Premi FAD d'Arquitectura / Efímers o el Premi AD al millor dissenyador; i Nina Masó, dissenyadora, interiorista i cofundadora de la famosa empresa especialitzada en disseny industrial Santa & Cole.

Es tracta d'autèntics protagonistes "que han fet història amb les seves creacions, marcant un abans i un després en el món del disseny industrial, de l'arquitectura i l'interiorisme" afirma el director d'Expohogar, Josep Alcaraz, que considera "un honor comptar amb la presència de professionals tan destacats que enriquiran els continguts divulgatius d'Expohogar, reforçant la seva essència com a promotor del disseny així com la seva aposta per la qualitat i la creativitat ".

Noves ponències i espais en el SEE
Amb la presència de diversos experts, el SEE estrena un nou espai, la Zona Serveis Retail, on empreses i especialistes en productes i serveis com màrqueting digital, comerç electrònic, aparadorisme o disseny, donaran a conèixer les seves propostes i assessoraran als professionals del canal retail interessats en implementar processos més eficaços en el seu negoci. Paral·lelament, amb la col·laboració del saló Graphispag, es crearà un espai dirigit al petit i mitjà comerç dedicat a la personalització d'objectes en el punt de venda mitjançant la impressió digital.

El visual merchandising centrarà així mateix les intervencions de diversos professionals, com la aparadorista de les firmes Louis Vuitton o Porcelanosa i dels punts de venda del Macba, Mnac, Wala Barcelona o Botigues Laie, Emma Capellera, que pronunciarà la conferència "Dos aliats … llum i color" sobre la utilització del color com a mitjà envoltant per al producte a exhibir i com utilitzar la llum com a mitjà d'atracció.

Per la seva banda, l'exdirectora de l'Escola Massana i experta en la relació entre productes i espai, Gemma Amat, durant la seva intervenció "Campanyes que emocionen: explica una història" impulsarà els assistents a crear un 'relat' capaç d'emocionar i influir en la decisió de compra.

Altres experts com Albert Casañé, aparadorista de les firmes Hermès, Nespresso i Estrella Damm, amb la seva ponència "Simbologia dels materials i la importància dels aparadors en la comunicació amb el client" explicarà la funció clau de les diverses textures, colors, il·luminació en la composició d'un aparador, què comuniquen i com influeixen en l'observador. Per la seva banda, Jaume Rosell, fundador i director de Soul Ecommerce i amb més de 15 anys d'experiència en comerç electrònic, proposarà una xerrada titulada "Com rendibilitzar la inversió en una botiga online".

D'altra banda, Coque Ambrosoli, gemmòloga i exdirectora d'art i creativa en agències de publicitat, presentarà la seva intervenció "Equació creativa aplicada a la joieria" sobre com crear un missatge relatiu a una joia capaç de connectar amb els joves consumidors de les últimes generacions . El SEE acollirà així mateix l'exposició d'alguns dels articles realitzats pels estudiants de 9 escoles d'art i disseny de Catalunya en el marc del projecte 'Talent Art' del Departament d'Ensenyament de la Generalitat en col·laboració amb l'empresa Ceràmiques Marcó.

Demostracions florals i d'empaquetat de regal
L'art floral i l'empaquetat de regal seguiran acaparant l'atenció del públic interessat en les últimes tendències en creació d'arranjaments florals i de tot tipus d'embolcalls. Les demostracions florals aniran a càrrec dels professors de l'Escola d'Art Floral de Catalunya, de l'Escola Rosa Valls i de l'Escola Disseny Floral i Paisatgisme. Jordi Abelló -interiorista i professor d'art floral, disseny d'interiors i màrqueting- presentarà el "Ram de mà, de la tradició a l'avantguarda" mentre Rosa Valls, i les professores de la seva escola Silvia Mir i Marta Arnau proposaran creacions inspirades en formes geomètriques.

D'altra banda, els tallers d'empaquetat de regal seran portats a terme per l'artista catalana Origlam, col·laboradora habitual de la Casa Àsia de Barcelona i Madrid i experta en tècniques japoneses d'embolcall, plegat i art de doblegar el paper. En aquesta ocasió, sota el títol "Emboliquem objectes tous" demostrarà com treure partit estètic de les peces toves per aconseguir una presentació elegant i original. Mostrarà també al seu taller "Embolcall de temporada" com realitzar els empaquetats que requereixen una referència a les festes nadalenques.

Amb les propostes transmeses a través de les conferències i els productes presentats en aquestes àrees, Expohogar pretén donar suport als visitants del saló en la recerca de solucions innovadores i fàcilment aplicables a la seva feina, que els ajudin a dinamitzar les vendes ia millorar els resultats de la seva empresa.

El SEE compta amb la coordinació dels dissenyadors Blai Puig i Anna Riba, tots dos amb una dilatada experiència professional en visual merchandising d'espais comercials, d'oci i culturals com Port Aventura i botigues de museus com l'Escorial, Reina Sofia, la Pedrera, Fundació Miró, Espai Liceu, Fundació Gala-Dalí o Museu de la Pesca de Palamós entre d'altres.

 

Barcelona, ​​setembre de 2017